Οι Υπηρεσίες

Στο ιατρείο εξετάζονται κλινικά και αντιμετωπίζονται ασθενείς με ενδοκρινολογικά προβλήματα που αφορούν στο πλήρες φάσμα της ειδικότητας, όπως:
► παθήσεις νευροενδοκρινολογίας, υποθαλάμου και υπόφυσης
► παθήσεις θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων
► οστεοπόρωση
► παθήσεις επινεφριδίων
►παχυσαρκία, διαταραχές του μεταβολισμού και των λιπιδίων και μεταβολικό σύνδρομο
► σακχαρώδης διαβήτης και σακχαρώδης διαβήτης της κύησης
► υπογονιμότητα και υπογοναδισμός,
► ενδοκρινική υπέρταση
► καταστάσεις που σχετίζονται με υπερτρίχωση και αυξημένη τριχυφυία στις γυναίκες, όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στο ιατρείο συλλέγονται αναλυτικά πληροφορίες που αφορούν στο ατομικό αναμνηστικό και στο κληρονομικό ιστορικό του ασθενούς. Βασικό στόχο αποτελεί η ορθή διάγνωση, η ενδελεχής και ολοκληρωμένη ενημέρωση του ασθενούς για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, η παροχή πληροφοριών για τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν, καθώς και η συστηματική παρακολούθηση που βασίζεται σε λεπτομερή τήρηση ηλεκτρονικού φακέλου, που υπόκειται στους γενικούς κανονισμούς για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR).

ΕΞΕΤΑΣΗ

Εκτός της κλασσικής κλινικής εξέτασης, ο ασθενής ενημερώνεται και ακολούθως λαμβάνεται συγκατάθεση για πιο ειδικές μεθόδους προσέγγισης που επιβάλλονται από τη φύση σπάνιων παθήσεων, όπως η ακριβής μέτρηση της πρόπτωσης των οφθαλμικών βολβών σε περιπτώσεις εξόφθαλμου με τη βοήθεια εξοφθαλμόμετρου Hertel, η αξιολόγηση της κλινικής ενεργότητας της οφθαλμοπάθειας, σε περιπτώσεις νόσου Graves, η εκτίμηση της έκτασης της ίδιας νόσου, καθώς και η εκτίμηση των οπτικών πεδίων σε περίπτωση χωροκατακτητικών εξεργασιών στην περιοχή του τουρκικού εφιππίου.

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Με την πιστοποιημένη χρήση συσκευής υπερήχων προσεγγίζονται αξιόπιστα και με εξατομικευμένο τρόπο καταστάσεις που σχετίζονται με παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, καθώς και διαταραχές του μεταβολισμού του ασβεστίου που προκύπτουν από προβλήματα στους παραθυρεοειδείς αδένες. Με το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αδένα γίνεται διαφορική διάγνωση μεταξύ καταστάσεων που σχετίζονται με υπερθυρεοειδισμό και υψηλή (νόσος Graves με ή χωρίς οφθαλμοπάθεια, θερμός όζος ή τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς, τοξική πολυοζώδης βρογχοκήλη) ή χαμηλή (καταστροφική θυρεοειδίτιδα ή υποξεία θυρεοειδίτιδα De Quervain) πρόσληψη ραδιενεργού ιωδίου (I131) ή τεχνητίου (Tc). Υπό την καθοδήγηση του υπερηχογραφήματος πραγματοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς (αποσυμφόρηση) παρακέντηση ευμεγέθων κυστικών όζων θυρεοειδούς αδένα, με λεπτή βελόνα (US guided FNA).

ΓΕΣΥ

Ο Ιατρός έχει σύμβαση με το ΓΕΣΥ που του επιτρέπει την ολοκλήρωση της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών με συνταγογράφηση εξετάσεων και κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Αφού τεθεί με ασφάλεια η διάγνωση, δίνονται οδηγίες, κατευθύνσεις και, εφόσον είναι αναγκαίο, οι ασθενείς παραπέμπονται σε εξειδικευμένα κέντρα για μοριακό ή γονιδιακό έλεγχο κληρονομούμενων παθήσεων, όπως τα σύνδρομα πολλαπλής ενδοκρινικής νεοπλασίας τύπου 1 και 2 (MEN 1 & 2) και τα αυτοάνοσα πολυαδενικά σύνδρομα (APS I και II).
Κατόπιν συννενοήσεως, χορηγούνται από τον ιατρό πιστοποιητικά νοσηρότητας, καθώς και η γραπτή έκθεση των ευρημάτων της υπερηχογραφικής εξέτασης, την επόμενη μέρα. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής της απάντησης του υπερηχογραφήματος διαδικτυακά, με ψηφιακά κλειδωμένο αρχείο, για λόγους ασφάλειας.

Τηλέφωνο

0035726020826
0035796092274

00306945654202

Διεύθυνση

Κορυτσάς 30, διαμέρισμα 107 (Orphanides Court), 8010 ΠΑΦΟΣ

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα 12.00μμ-19.30μμ
Τρίτη 8.30πμ-16.00μμ
Τετάρτη 12.00μμ-19.30μμ
Πέμπτη 12.00μμ-19.30μμ
Παρασκευή 8.30πμ-16.00μμ

Επικοινωνήστε μαζί μας